Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Join us!

Hemsburyyn on helppo liittyä! Ilmoita postiin ja kirjoita ensimmäinen tarinasi vaikka saman tien. Turha pelätä, että homma alkaa kesken kaiken tuntua liian rankalta - aina saa palata satunnaiseksi vierailijaksi.

Ilmoita vieraskirjaan hahmosi nimi ja ikä, jotka lisätään hoitajasivulle. Sitten voit käydä yläkerran hoitajienhuoneen ilmoitustaululla, ja katsoa vaikka tehtävät ja tallikaupan. Kun liityt, kirjoitat ensin tarinan tai pari siitä, kun tulet ensi kertaa tutustumaan Hemsburyyn. Ehkä näet jo ensimmäisellä käynnilläsi ihanan hevosen, jota myöhemmin pyytää hoidokiksi?
Kun paikat ovat käyneet tutuiksi ja olet kirjoittanut myös ensimmäisestä ratsastustunnistasi, on aika valita oma hoidokki henkilökunnan avustuksella. Sen jälkeen pääset suorittamaan tehtäviä ja seikkailuja yhdessä hevosystäväsi kanssa!

Hemsburyssa hoidetaan ja ratsastetaan hevosia kirjoittamalla hoitotarinoita. Jotta tarinoihin saisi kiinnostavaa tekemistä, löytyy kävijöille valmiita tehtävänantoja. Tehtävien toteutus on kuitenkin täysin omissa käsissäsi, ja omia juonia saa kehitellä niin paljon kuin sielu sietää. Tehtävät eivät rajoita sitä, mitä voit tehdä, vaan helpottavat ja kannustavat kirjoittamaan uusista aiheista. Ne myös tarjoavat selvät puitteet tasapuolisen hoitopalkan ansaitsemiselle.
Tarinoista saa aina palautetta ja tehtävien mukaan kuvitteellisia puntia, £. Ylläpito myös vastaa kysymyksiin mielellään. Punnilla saa esimerkiksi:

uniikkeja Hemsburyn hevosvarusteita ja muita tuotteita (hinnasto on tulossa)
ylimääräisiä kuvia itsestään ja hoidokistaan

Tallille on luotu valmista henkilökuntaa. Joukko on kirjavaa ja persoonallisuuksia on joka lähtöön, mutta tarkemmin heistä voit lukea intro-kategorian toimintaosiosta. Tarinoissa saa henkilökunnan ja toisten hoitajien lisäksi käyttää myös itse keksimiään hahmoja, sillä Hemsbury on vilkas paikka - hevosväkeä, ratsastajia ja tallityöntekijöitä on monta, satunnaisista turisteista puhumattakaan.

Muutama yleinen huomio kirjoittamisesta

Kysymys: En kirjoita kamalan pitkiä tarinoita / En ole kamalan hyvä kirjoittaja. Haittako se?
Vastaus: Ei haittaa! Aloittelevakin kirjoittaja on tervetullut treenaamaan - jokainen saa kirjoittaa hevosjuttuja niin kuin tahtoo, ja ylläpito auttaa mielellään.

Jokainen saa vapaasti kirjoittaa omalla tyylillään, eikä pituus ole kaikki kaikessa. Yleisempää virtuaalitalleilla on käyttää minä-muotoa ja imperfektiä (mennyttä aikaa), mutta myös hän-muodossa tai minä-preesensissä saa kirjoittaa. Kunhan se on sinusta mukavaa ja pysyy samassa muodossa niin, että sitä on helppo lukea.

Vuorosanat "lainausmerkein" tai - vuorosanaviivalla.
"Voi ei!" huusin, kun kauraämpäri kaatui mutaiseen tarhaan.
"Sen siitä saa, kun ei katso eteensä", kaverini tokaisi.
(Huuto- ja kysymysmerkit eivät muutu. Ne pysyvät lainausmerkkien sisällä. Niiden jälkeen ei tule pilkkua. Lauseen lopettava piste muuttuu pilkuksi ja siirtyy lainausmerkkien ulkopuolelle.)
- Mitä kuuluu? kysyin, kun astuin heinäntuoksuiseen talliin.
- Ihan hyvää, kaverini vastasi.
(Myös vuorosanaviivaa käytettäessä suuret välimerkit pysyvät ennallaan ja piste muuttuu pilkuksi.)
Oikeinkirjoituksesta ja yhdyssanoista
Se uusi englannintäysiverinen oli mielestäni kaunis. Ei yhtään niin tylsä kuin ylämaanponi tai walesincob. Hevosrotujen nimet (ja myös esim. viikonpäivät, kuukaudet ja kielet) kirjoitetaan suomeksi ja pienellä.
Esteratsastus oli aina ollut lempilajini. Jalustinhihnat oli kuitenkin paljon vaikeampi säätää maastoesteille oikein kuin koulutunnille. Lähes jokainen ratsastuksen laji on yhdyssana muodossa laji+ratsastus. Myös iso osa hevosvarusteista on yhdyssanoja (ratsastussaapas, riimunnaru, lännensatula...)

Liity

Jos siinä oli kaikki tarpeellinen, voit siirtyä vieraskirjaan ja jättää ilmoituksen liittymisestäsi!

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com