Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Stalls and paddocks

SuffolkinhevonenMetsästyshevonen

- Ai, se olit sinä, Curtis tokaisi kun astuin talliin. Hän harjasi käytävällä tummanrautiasta tammaa melko voimakkaasti ja kurtistin kulmiani. Noukin silti kauraämpärin ovensuusta.
- Jep. Tulin vain hakemaan tätä, jotta saamme Paulalle ponin kiinni, sanoin ja rahisutin kauroja.
Curtis nyökkäsi ja kysyi: - Onko se se shetlantilainen taas?
- Ai Magnus vai? kysyin virnuillen. Ratsastuksenopettaja nauroi ääneen.

Hemsburyn hevoset

REMONTTIPÖLYÄ TALLIKÄYTÄVÄLLÄ!
KARSINOITA KUNNOSTETAAN.

Uusista karsinoistaan löytyvät jo:

Lucille - Dack - Frankie - Eira - Morse - Nilla - Lawrence - Gibberish - Goldie -

Kaikki asiakasratsumme ovat asiakastoimintaan soveltuvia, selväpäisiä ja laadukkaita harrastehevosia. Tuntihevoset jaetaan tason mukaan, ja varsinkin aloittelijalle turvallisin vaihtoehto on usein poni tai varmajalkainen risteytyscob. Kaikki tuntihevosemme ovat tarvittaessa kuitenkin myös hyviä oman kilpauran aloitteluun. Asiakashevosten joukosta saa myös valita itselleen hoidokin, jos tutustumiskäyntinsä jälkeen tahtoo jäädä Hemsburyyn.

Lisäksi tallissa asuu tällä hetkellä yksi ulkopuolinen yksityishevonen:
Thalia Quod, tammikuun vuokra maksettu (rekiretki).

<--Edellinen 10 / 23 Seuraava-->
pon-chapdans.jpg
[Täysikokoinen kuva]

British Spotted Pony, ori
ruunikontiikerinkirjava
säkäkorkeus 129 cm
9-vuotias, hoitajana Iitu
kutsutaan nimillä Chap, Chaplin

Chaplin on varsin veikeä pieni ori, sekä ulkonäöltään että luonteeltaan. Se on kiertänyt pienen ikänsä aikana sekä kokemattoman lapsen ensiponina että ruohonleikkurina, mutta peruskoulutettiin kuntoon pienessä ratsastuskoulussa Leicestershiressä.
Hoitaessa ori on erittäin kiltti, eikä se pure, potki tai pyöri. Varusteita kiristäessä Chaplin kuitenkin pullistelee, ja saattaa melko uppiniskaisesti pitää suunsa kiinni, kun sitä suitsitaan. Sitä on helppo taluttaa, eikä pidä säikähtää, vaikka se saattaakin kesäisin kiskoa tienvarren ruohotupoille. Chaplinia pitää lähinnä muistaa komentaa kunnolla - ja olla välittämättä, jos se kiljuu muille eläimille kuin isompikin kilpaori. Sen pitää muistaa, että kaapin paikan määrää ihminen, eikä poni itse.
Lastenratsua Chaplinista ei ensikodissaan tullut, mutta myöhemmin sitä on koulittu tavoille. Ori ei vielä ole aloittelijoiden poni, mutta käy kyllä talutusratsuna. Se ei ole turhan vauhdikas, vaan lähinnä itsepäinen ja saattaa pysähdellä tai ruveta tekemään omiaan keskellä kenttää. Se saattaa pahoina päivinään yrittää muutamalla pienellä pukilla karistaa selässä keikkuvan lapsen alas, mutta jos siitä koettelemuksesta selviää, tyytyy Chaplin kohtaloonsa ja tössöttää sinne minne käsketään.
Hyppytekniikka on kiva, joskin poni tarvitsee vielä melko päättäväistä ohjaamista todella ylittääkseen puomit. Ajo-opetus on osoittautunut tiikerinkirjavalle orille ihan hyväksi treeniksi ja energianpurkutavaksi, joten ehkä siitä tulee vielä jonain päivänä näyttävä valjakkoponi.

Chaplin on kiltti, muttei alkeisponi. Ratsastajan pituusraja on noin 155 ja painoraja alle 55 kiloa, hypätessä suositellaan vain pienimmille. Isompi hoitaja voi hyvin kokeilla esimerkiksi poniagilityä tai ajamista. Maastoissa ei vielä ole käyty muuten kuin taluttaen, sillä Chaplin vasta totuttelee Hemsburyn arkeen.

Taidot: valjakkoajo, noviisi
Kouluratsastus HeC, rataesteet 80 cm, maastoesteet -.

kasvattaja A. Williams
maahantuoja Ester

i: Charleston - e: Warwick Honey - ei: Mr Doolittle

Chaplinilla on yksi jälkeläinen.
Varsa Hemsbury Quenna (BSP t.) - Emä Queen's Crescent©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com