Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Golden Criminal

Lawrence on virtuaalihevonen. Kaikki kuvat © J. / Hemsbury, ellei toisin mainita.

walesincob (sektio D), tamma.
11-vuotias (ikääntyy satunnaisesti, s. 4.6.2007)
Voikko, pienimerkkinen kirjava (ee aa nCr "nSb")
Säkäkorkeus 149 cm
Hoitajana ?

muut kuvat

kuva

luonnekuvaus

Goldie on kokenut tuntiponi, ja nätti kuin mikä. Se on karsinassa kiltti, eikä vierasta pieniäkään lapsia jaloissaan pyörimässä - potkimaan tai puremaan tammaa ei saisi yrittämälläkään. Sitä on helppo harjata, eikä se käy liian tunkeilevaksi taskuille. Varustaminen, peseminen, kengittäminen, hampaiden raspaus, klippaus... kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat helposti.

Karsinasta päästessä käytös kuitenkin muuttuu, ja se yllättää monet. Jo taluttaessa Goldie tuntuu jännittyvän kuin jousi, ja maneesiin tai kentälle päästessä se hörisee ja pyörii tavalla, joka saattaa hermostuttaa tottumatonta käsittelijää. Ei se pahaa tarkoita, mutta sitä saa kyllä komentaa. Kiima-aikoina kannattaa taluttaa suitsilla tai naru suussa, sillä joskus hulina tallilla on Goldielle liikaa ja se alkaa kiukutella.

Vauhtia on, ja askellus on tarmokasta. Korvat pyörivät jatkuvasti ja Goldie reagoi opettajan puheisiin herkästi - varsinkin jos kuulee sanan 'laukannosto', jolloin se korskahtaa ja hyppää jo lähes saman tien pyörivään laukkaan. Siihen se onneksi jääkin - ei Goldie oikeasti mitään tee, ellei ratsastaja sitä itse pyydä. Se on vain hiukan turhan isolla innolla valmiina kaikkeen tekemiseen. Rauhallisen ratsastajan kanssa tamma toimii kuin unelma. Se saattaa säikäyttää vaikuttamalla hermostuneelta ja kuumalta, mutta pysyy oikeasti hallussa, jos ratsastaja uskaltaa rentoutua ja antaa sen mennä.
Esteponina Goldie on hyvä, ja hyppää radat taidolla ja varmuudella vaikka ilman kuskiakin. Maastossa se pyörittelee päätään ja saattaa liialla pidättämisellä ja kiskomisella innostua ryöstämään. Kärsivällisellä ja rauhallisella otteella sen saa kyllä kuuntelemaan, ja hyppyvarmuutensa takia se on usein mukana myös maastoestetunneilla.

koulutus ja kilpailut

Goldie on mukava ratsastaa, ja sopii pienemmillekin. Se vaatii maastossa kuitenkin rauhallisen ja sen metkuihin tottuneen käsittelijän, sillä kuumuu laumassa herkemmin ja saattaa lähteä laukkasuoralla käsistä.

Taidot: hyvä kevyt working hunter/cob, valjakkoajo yksilövaljakkona, intermediate
Kouluratsastus HeA, rataesteet 100 cm, maastoesteet 90 cm.

Show Pony Circuit-palkintokaappi ja kisapisteet täällä.

suku ja omistushistoria

Asunut Hemsburyssa tuntihevosena jo kauan, ostettu kasvattajalta Walesista.

Omistaja VRL-13777
Isä: Golden Eagle (wC) • Emä: Llanfyllin Cigliw Melyn (wD)
Ei vielä varsoja.

 

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com