Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hemsburyn Joulu 2017

Lumisateet eivät vielä ole pyyhkineet läntisen Englannin yli, mutta sää on kylmennyt ja aamuisin niityillä on kuuraa. Lampaat ja siat on lähitiloilta otettu jo sisään, ja Hemsburyn hevoset on klipattu ja loimitettu. Joulukuu on alkanut.

Hemsburyssa ei järjestetä tänä vuonna isoa, nimilistaa ja tarinoita ja kuvia vaativaa joulutapahtumaa (kuten viime vuoden rekiretki oli). Meillä ei myöskään ole ollut tapana järjestää mitään isoa joulukalenteria, josta paljastuisi yllätyksiä, koska jos ihan totta puhutaan, Lachlan tai joku poneista söisi kaikki herkut jo ensimmäisenä adventtisunnuntaina.

Tarjolla on kuitenkin suoritettavaksi 25 hauskaa joulutehtävää! Näistä ei saa puntia hoitopalkaksi, mutta saa takuuvarmasti hyvää joulumieltä. Ja Curtis on vihjannut, että ne hoitajat, jotka suorittavat tehtäviä ahkerasti, saattavat saada jouluna lokeroihinsa jonkinlaisia yllätyksiä...
Kaikkia tehtäviä ei ole pakko suorittaa, ja ne saa suorittaa aivan haluamassaan järjestyksessä. Muista mainita tarinasi alussa, jos suoritat jonkin tehtävistä!

Tyhjiin päiviin saa ehdottaa yläkerrassa uusia tehtäviä!

 

 

1. Joulusiivous: Donna on päättänyt, että koko talli täytyy saada jouluksi tip top-kuntoon. Vai oliko se tipe tipe tip tap? Joka tapauksessa karsinat putsataan, pölyt jynssätään, lattiat lakaistaan ja hämähäkinverkot pyyhitään... Kuinka siivoushommat sujuvat?
2. Piparitalkoot: Linda Sutton, ratsastuksenopettaja Curtisin tumma amerikkalainen vaimo, piipahtaa tallille tuomaan heidän tytärtään Mauraa ponitunnille. Samalla Linda jättää oleskeluhuoneeseen ison laatikollisen pipareita koristeltavaksi (ja syötäväksi). Pidätkö pipareista?
3. Ei liinakkommekaan... Curtis ja Sean ovat valjastamassa Beowulf-oria työvaljaisiin. Tarkoitus on treenata sen kanssa vähän vetohommia, jotta tallin pihaan saadaan haettua joulukuusi. Auta orin harjaamisessa, ja saatat päästä kuormarattaiden kyytiin!
4. Jouluinen estetunti: Maneesissa on punavihreitä esteitä ja puomeja ja olkipaaleja. Elaine pitää estetuntia, jolle osallistut. Minkä tuntihevosista saat allesi, ja kuinka tunti sujuu?
5. Kirjeitä pukille: Millaisia joululahjatoiveita tallilaisilta löytyy? Entäpä hevosilta?
6. Lunta tulvillaan! Ihme on tapahtunut ja Hemsburyyn on satanut yön aikana suuria lumikinoksia. Lapioitko tai kolaatko tallipihaa puhtaaksi vai teettekö talliporukan kanssa pelkkiä lumienkeleitä?
7. The Horse was Lean and Lank: Dracula-ori on jo treenannut ratsuna ja ajohevosena toimimista. Elaine ja Penny ehdottavat, että pistäisitte sille perään pienen reen ja lähtisitte kokeilemaan, miten nuori hevonen siihen suhtautuu. Uskallatteko ripustaa kulkusia valjaisiin? Oletko ajanut ennen?
8. Joulukortti: Teepä sellainen oman hoitohevosesi karsinan oveen! Mitä tahdot toivottaa hevosellesi, tai mitä se tahtoo toivottaa muulle tallin väelle ja karsinanaapureilleen?
9. Koristelutalkoot: Havuköynnöksiä ja kransseja, kauniita kelloja ja kulkusia, rusetteja, samettinauhaa ja vanhoja kuusenkoristeita... Donna ja Curtis pamauttavat valtavan koristelaatikon hoitajienhuoneen pöytään. "No niin, hihat heilumaan! Kohta on joulu, ja vieraat haluavat nähdä tallinkin joulukunnossa", Curtis kehottaa.
10. The Snowman: Rakentakaa lumiukko! Tai lumikoira tai lumihevonen tai... Tallin vanhoista valjas- ja varustehuoneista löytyy ehkä rekvisiittaa.
11. Joulusotkuja: ovatko käytäviä sotkeneet ponit, tontut vai possut? Missä on pahin kaaos?
12. Porsaita äidin oomme kaikki: Käy tervehtimässä sikoja ja lampaita kartanon kotieläinpihassa.
13. Nyt sytytämme kynttilän: Kuvaile tarinassasi kynttilänvaloa - mutta ei rehuhuoneella tietenkään.
14. Joulupuserot: Kuka saa kyseensalaisen kunnian olla se, jolla on tämän vuoden rumin jouluinen villapaita? Ne ovat briteissä suurta huutoa.
15. Punavihersokea: Curtis nimittäin. Aiheutuuko kaikesta punaisenvihreästä värisotkusta jonkinlaisia sekaannuksia? Curtisille punaiset seinät ja vihreät koristeet kun näyttävät suunnilleen tältä.
16. Joulumaasto: "No niin, tytöt ja pojat", Hadley kajauttaa enemmän tai vähemmän ahdistuneena, kun avaa hoitajienhuoneen oven, "Minä olen tänään vastuussa teistä. Lähdetään maastoon!" Kuinka tähän on päädytty? Mikä polle sinulle jaetaan, ja ketkä kaikki lähtevät mukaan? Sujuuko retki, ja miltä tuntuu laukata lumessa?
17. Kuusenhaku: Beowulf on valjastettu, kuormakärry kunnossa, ja herra MacBain huutelee kuskinpenkiltä apukäsiä kuusenhakuun. Joulupuu noudetaan Hemsbury-Upon-Hillin kirkonkylältä, jonne puunhakkaaja sen on tuonut.
18. Oi Kuusipuu! Kun joulukuusi on haettu, täytyy se totta kai vielä pystyttääkin. Talveksi vedestä tyhjennetty suihkulähde tallipihan keskellä on sille oiva paikka. Hadley, Sean, Curtis, Magnus ja oikeastaan ihan kaikki tarpeeksi pitkät tallilaiset pyydetään avuksi, kun valtavaa kuusta kiinnitetään aloilleen. Sujuuko kaikki kertaheitolla vai aiheutuuko säädöstä ongelmia?
19. Unelmalahja: Kerro, millaisen unelmatuotteen tahtoisit Hemsburyn varusteliikkeeseen! Toiveet saattavat jopa toteutua...
20. Nyyttikestit! Suklaata, pikkujouluherkkuja, kummia brittiläisiä perinneruokia, glögiä ja teetä ja mehua... Nyyttärit ovat aina kivoja! Mitä itse toit mukanasi?
21. Leikkitunti: Tonttulakit päähän ja satulat narikkaan - maneesissa on leikkitunti! Kuka on tunnin opettaja, ja mitä kaikkea pääsette kokeilemaan tunnin aikana? Onko ratsusi mukava pyöreä poni, vai joudutko ratsastamaan hevosella jonka selkä on kuin sahapukki...?
22.
23.
24. Jouluaatto: Mikäli eksyit tallille jouluaattona, voit hyvin kertoa tarinan siitä, mitä kaikkea tallilla tapahtui. Oliko ketään muuta paikalla?
25. Joulun lapsi: Lucille-tamma on pitkän odotuksen jälkeen vihdoin varsonut! Kuka varsan näki ensimmäisenä? Mitä mieltä olet pikkuisesta joulupojasta? Käy ihmeessä tervehtimässä, mutta karsinaan ei saa mennä sisään häiritsemään - emätamma voi olla äksynä.

 

 

 

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com