Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Gibberish

Gippie on virtuaalihevonen. Kaikki kuvat © J. / Hemsbury, ellei toisin mainita.

Väliaikainen rakennekuva otettu Surreyssa ennen Hemsburyyn lähtöä.
Herra MacBainin mielestä tässä on työhevosen kaviot ja täysiverisen takapuoli.

Show cob (tilastohevonen), ruuna.
Noin 5-7-vuotias (ikääntyy satunnaisesti, s. ?)
Mustanruunikko splash/suomenkirjava (EE Ata nSw)
Säkäkorkeus 150 cm
Hoitajana ?

muut kuvat

 kuva

luonnekuvaus

Mikä se tämä on? Ruunaparka ei ihan tunnu tietävän sitä itsekään. Entinen omistaja kutsui ruunaa nimellä Gibberish tai Gippie, oli kuulemma ostanut sen joltakulta maankiertäjältä, joka taas oli saanut sen tuttavaltaan Saksasta. Gippien sukutietojen selvitys on vielä kesken, ja jahka sille saadaan jostain passi, asia toivottavasti helpottuu.

Tässä cobissa (käytettäköön termiä hyvin löyhästi) on jotain hyvin samanhenkistä melankoliaa kuin Frank-muulissa. Se on vaisu, jämähtää säikähtäessään aloilleen ja kuuntelee ihmisten keskusteluja kummissaan. Joskin siinä missä Frank pysähtyy kentän laidalle miettimään syntyjä syviä, Gibberish taitaa pysähdellä kukkaruukkujen ja estetolppien eteen ihan silkkaa tyhmyyttään.
Ruuna ei ymmärrä ääniapuja maiskutuksen lisäksi juuri lainkaan - ehkä siksi, että on saanut kuulla jo niin monia kieliä pienen ikänsä aikana. Kaikeksi onneksi se ei ainakaan tee mitään ilkeää, vaan antaa laittaa varusteet päälleen ihan nätisti, nostaa kavionsa ja kulkee kyllä riimussa.

Gibberish väsähtää tosi helposti, koska rehellisesti sanottuna se on aika lihava ja lihakseton. Se ei myöskään ihan täysin tunnu olevan perillä siitä, miten pohkeenväistö tai peruutus tai peräänanto toimii. Ruuna pitää saada tunneilla liikkumaan, mutta sille pitää myös nyt alkuun vähän antaa armoa.
Ruunan hyppykapasiteetti on vielä testaamatta, mutta se on kyllä mennyt yli maapuomeista. Saattaa kytätä kentän kulmia, mutta tuntuu kavereiden kanssa maastossa vähän rennomalta. Erityisen hyvä kaveri alkeistunneille tai helppoihin kouluryhmiin, sillä Gippien askeleet ovat tosi pehmeät, ja silloin senkään ei tarvitse uuvuttaa itseään ajattelemalla ihan niin kamalasti.

Gibberish on toistaiseksi alkeisponina ja henkilökunnan valmennettavana. Kunhan se saadaan parempaan kuntoon, siitä tulee varmasti hyvä hunterponi. Maastoon vain seurassa, kunnes ruuna tottuu maisemiin!

koulutus ja kilpailut

Gippie ei vielä ole kilpakunnossa.

Taidot: ?
Kouluratsastus HeC, rataesteet 70 cm, maastoesteet 70 cm.

suku ja omistushistoria

Ostettu Surreysta Hemsburyyn tuntihevoseksi syksyllä 2017. Tuotu Saksan kautta, alun perin Suomesta.

Omistaja VRL-13777
Isä: ? • Emä: ?
Ei varsoja, ei pakasteita.

 

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com