Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lawrence of Arabia

Lawrence on virtuaalihevonen. Kaikki kuvat © J. / Hemsbury, ellei toisin mainita.

Heavy show cob (risteytys), ruuna.
11-vuotias (ikääntyy satunnaisesti, s. 3.6.2006)
Voikonkirjava tobiano (ee AA nCr ToTo)
Säkäkorkeus 155 cm
Hoitajana Jonathan

muut kuvat

  kuva

luonnekuvaus

Muhkean mallinen risteytysruuna Lawrence on melko eksoottinen ilmestys, ja se kerää katseita helposti. Sen suuret tummat silmät ja räpsyripset seuraavat tallilaisten puuhia uteliaina, ja lumoavat tallityttöjä, kun Lawrence hörisee vastaantulijoille kohteliaasti.

Harjaajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja huumorintajua, sillä Lawrence kaivaa taskut ja harjakopan, pyörittelee päätään jatkuvasti ja kyhnyttää otsaansan hoitajaa vasten rapsutusten toivossa. Jos se puskee liiaksi vastaan tai talloo varpaille, sitä saa kyllä tönäistä takaisin. Se on helppo pestä ja varustaa, eikä se huolestu juuri edes klippauskoneesta.
Koska Lawrence kiertää kilpailuissa cob-tyypin hevosena, sillä on kesän kisakaudella täysin pois ajeltu harja. Talvisin pystytukkaa kertyy joskus vähän enemmän. Pahimmilla kesähelteillä ruuna pitää pitää sisällä tai loimittaa, sillä valkeiden alueiden iho palaa helposti. Kesäisin Lawrence tarvitsee myös kärpäsotsapannan riimuunsa, kun otsatukka puuttuu.

Lawrence on reipas ja kyllästyy herkästi, joten selässä ei auta pelkästään matkustella. Ruuna tarvitsee kunnon ohjeet, jotta pystyy keskittymään tekemiseen, ja sille saa ärähtää, jos se ei käyttäydy kunnolla. Tai jos se vaikka kentän nurkalla pysähtyy opettajan kohdalle herkkupalojen toivossa.
Ruuna kuuntelee kyllä pohkeita ja ohjia, mutta aloittelijan kanssa saattaa tyytyä lönköttelemään alta pois pää pitkällä. Sinänsä se tekee Lawrencesta ihan turvallisen alkeisponin. Maastossa Lawrence on kestävä ja reipas, eikä sitä tarvitse hoputella tai jarrutella liiaksi. Hyppytekniikka on hyvä, ja lennokkaissa askelissa istuu mukana mielellään.

koulutus ja kilpailut

Lawrence on helpoimmillaan esteillä ja maastossa, jossa vikurointi on minimissään. Sileällä työskentelu tekee sille silti myös hyvää, ja se on hyvällä ratsastajalla Hemsburyn tasokkaimpia kouluhevosia.

Taidot: kouluratsu, hyvä hunter kaikenikäisille, ajo-opetettu, totutettu naistensatulaan;
Kouluratsastus VaA+, rataesteet 110 cm, maastoesteet 100 cm.

suku ja omistushistoria

Asunut Hemsburyssa tuntihevosena jo kauan, ostettu kilpahevosia välittävältä myyjältä Devonista.

Omistaja VRL-13777
Isä: Lion in Winter (pox/suff) • Emä: Hydrangea (wD/[ic x cb])
Ei vielä varsoja, pakasteita 2.

 

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com