Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Endeavour Morse

Morse on virtuaalihevonen. Kaikki kuvat © J. / Hemsbury, ellei toisin mainita.

Irlanninhunter (ISH 25%), ruuna.
9-vuotias (ikääntyy satunnaisesti, s. 12.5.2009)
Vaaleanpunarautias, läsi ja mej sukat (ee Aa)
Säkäkorkeus 169 cm
Hoitajana ?

muut kuvat

kuva

luonnekuvaus

Morse on hyvätapainen ja taitava, mutta hieman varautunut ruuna. Se on erittäin mukava ja tottelevainen, joten sen puolesta sitä voi hoitaa kuka tahansa. Se ei koskaan ilkeile tai tee muita turhia typeryyksiä, ja hevoskavereidensa kanssa Morse tulee hyvin toimeen.

Kiltteydestä huolimatta Morse ei aina ole kovin luottavainen uusien ihmisten kanssa. Se säpsyilee äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä. Kun sitä pesee, sen takaa kävelee tai kun sille laittaa suitsia päähän, niin on yritettävä käyttäytyä mahdollisimman rauhallisesti.
Ruuna osaa välillä olla hyvin hermostunut ja stressaantuneena esimerkiksi todella haluton liikkumaan. Taluttaessa sitä saa monesti rohkaista kulkemaan reippaammin eteen ja tarhasta hakiessa se tuskin tulee vastaan. Monesti se vain katsoo jännittyneenä saapuvaa henkilöä, liikkumatta mihinkään suuntaan. Joskus Morse jopa hörisee kyselevästi, että mitä ihmettä nyt tapahtuu. Se miettii asioita jatkuvasti, ehkä hieman liikaakin.

Selästä käsin ruuna kaipaa sitten jo kokeneempaa ratsastajaa, sillä jos sen jättää hetkeksikin kulkemaan ilman ratsastajan turvallista tukea, Morse säikähtelee taatusti turhiakin asioita. Sen takia maastoon on otettava aina hevoskaveri mukaan, jotta Morse pystyy luottamaan siihen ja säntäilyiltä vältytään. Se on teoriassa maastovarma, ja tosi hyvä hyppääjä, mutta tarvitsee taitojensa löytämiseen apua.
Varman ratsastajan kanssa ruunasta löytyy uusi rennompi puoli, joka oikeasti keskittyy töihin. Osaa Morse olla varsin taitavakin niin halutessaan. Silloin se ei turhia kuumu, ja liikettä löytyy silti myös eteenpäin.

koulutus ja kilpailut

Morsen kanssa saa käydä maastossa ja hypätä, mutta maastoon vain kaverin kanssa. Se soveltuu kaikkeen käyttöön, mutta vaatii ratsastajalta hieman taitoa ja varmuutta, jotta pystyy keskittymään.

Taidot: hyvä hunter;
Kouluratsastus HeA, rataesteet 140 cm, maastoesteet 110 cm.

suku ja omistushistoria

Muutti Hemsburyyn syksyllä 2016, jäänyt tuntikäyttöön ja kilpahevoseksi.

Isä: Kingsley (ID) • Emä: Enigma Code (xx)
Ei vielä varsoja, pakasteita 3.

Luonnetekstin pohjasta iso kiitos vrl-11725!

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com