Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Francis

Frankie on virtuaalihevonen. Kaikki kuvat © J. / Hemsbury, ellei toisin mainita.

Muuli (tennesseenwalker/aasi), ruuna.
6-vuotias (s. 5.5.2011)
Mustanruunikko (EE Aa)
Säkäkorkeus 159 cm
Hoitajana ?

muut kuvat

 

luonnekuvaus

Kun jossain kuuluu palosireeniä muistuttava älähdys, kyseessä on luultavasti Frank. Se on kiltti ja nöyrä työmyyrä, joka kulkee maastossa varmasti täysin taitamattomankin alla. Sen kanssa puuhailussa on silti yksi kompastinkivi. Se ei ole ihan hevonen.

Hevosiin tottunut voi pitää Frankia jääräpäisenä, pelottavana tai tyhmänä, koska se pysähtyy miettimään jokaista ohjetta hetkeksi ennen kuin tottelee. Oikeasti se on fiksumpi ja kiltimpi kuin moni tallin hienoista kisaratsuista. Se Frankin hoitamisesta tekeekin erikoista:
Ruuna ymmärtää milloin se on sidottu kiinni, eikä yritä kiskoa tai riehua - se seisoo hiljaa ja kuuntelee ihmisiä, hörähtää ja torkkuu. Se nostaa kavionsa kiltisti, antaa harjata kaikkialta ja antautuu varustettavaksi ilman mutinoita.
Se ymmärtää kuitenkin paljon muutakin, ja jos Frankin jättää yksin pilttuuseen seisomaan ja tylsistymään, se avaa solmut, eikä hetken kuluttua enää ole siellä. Jos sitä tarhassa tervehditään pelkästään töihin hakiessa, se alkaa pian vältellä porttia. Sitä siis saa ja pitääkin käydä tervehtimässä ja paijaamassa aina silloin tällöin, jotta se pysyy tyytyväisenä, ja ehkä sen isoille korville voi tarvittaessa kuiskata hiljaisemmatkin salaisuudet.

Frank on kapea ja tasapaksu, isopäinen ja soikeakavioinen otus. Siitä huolimatta se on mukava ratsastaa. Ruuna käy, ravaa ja laukkaa pehmeästi, hyppää isosti, ja sipsuttaa lisäksi joskus jotakin kummaa tölttiä, jonka se tennesseenwalker-emältään on perinyt. Pienet avut riittävät Frankin kanssa, jos se on hyvällä päällä. Tunnin asiat pitää silti saada sujumaan heti lähtiessä, sillä puolessavälissä se ei enää viuhuvaa raippaa tai kiskovia ohjia suostu kuuntelemaan. Turhautuessaan ruuna ei enää hievahdakaan. Saman voi huomata silloin kun Frank säikähtää tai alkaa vikuroida - pillastumisen sijaan se vetää korvat luimuun, silmät suuriksi, ja jämähtää totaalisesti paikoilleen. Kaikki eivät siitä pidä, mutta osalle ruuna toimii.

Frankin kanssa saa käydä maastossa ja hypätä, mutta maastoon toistaiseki vain kaverin kanssa, koska ruuna on uusi. Se soveltuu kaikkeen käyttöön, mutta vaatii ratsastajalta kärsivällisyyttä - Frankia ei voi huijata, vaan sen kanssa on pakko päästä yhteisymmärrykseen tehtävistä.

koulutus ja kilpailut

Taidot: ihan hyvä hunter, ajo-opetettu, naistensatula, hyvä maastoratsu ja lastenponi;
Kouluratsastus HeA, rataesteet 110 cm, maastoesteet 100 cm.
Valjakkoajo noviisi, kulkee myös työvaljaissa.

Kaikki palkintojen kuvat kilpailujärjestäjien kautta.

Frankiesta sanottua:

HARPG Newsletter no. 69, 9/2017 - A Gelding's Orbit-kunniamaininta:

"I can't begin to tell you how obsessed I am with this guy! If you go back my article on mules you'll find that hemsbury's Francis made several appearances due to my inability to resist him. Frankie is a walking mule with a wide range of talents. He's been trained in in mule jumping, hunter/jumper, gaited riding, and even sidesaddle! I can't wait to see more of this handsome fella." - AccaliaRose

suku ja omistushistoria

Saapui Yhdysvalloista kesällä 2016, alun perin kilpailunimenä Ass You Like It. Hemsburyssa virallisesti Francis.
Steriili, ei voi saadajälkeläisiä. Ruunattu luonteenlaadun tasaamiseksi.

Omistaja VRL-13777
Kasvattaja Daniel Jones (EVM)
I: Batsy (aasi, mammoth x miranda) • E: Grande Ars Nova (twh)

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com