Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lucille

Lucy on virtuaalihevonen. Kaikki kuvat © J. / Hemsbury, ellei toisin mainita.

Clevelandinruunikko, tamma.
12-vuotias (s. 11.5.2005)
Punaruunikko (EE AA)
Säkäkorkeus 166 cm
Hoitajana Arya

muut kuvat

luonnekuvaus

Jos joku kysyy, mikä tallin hevosista on kaikkein kurjin ja ilkein, moni saattaa vastata Lucyn. Jykevästä orikaulasta ja selkeästä johtaja-asenteesta huolimatta Lucille on nätiksi laitettuna kuitenkin erittäin hienostunut huntertamma.

Tamma seisoo karsinassaan rauhassa ja vilkuilee ohikulkijoita kylmänviileästi, mutta saattaa oven avautuessa irvistellä ikävästi. Oikeasti Lucy pitää harjaamisesta ja on käsittelijää kohteliaan välinpitämätön niin kauan kun saa itse olla rauhassa. Nuorempien on kuitenkin hyvä sitoa tamma kiinni hoitamisen ajaksi - se alkaa helposti luimia ja pyöriä hermostuessaan, varsinkin jos karsinassa on useampi ihminen. Se uhittelee monesti myös varustaessa naapurikarsinoiden asukeille, ja väistelee satulaa ärhäkkänä. Ei se tahallaan käy päälle, mutta se ei vain pidä hälinästä ja tuntemattomista tunkeilijoista.

Lucille on reipas ja taitava, mutta sen kanssa saa tehdä töitä, jotta sen saa rentoutumaan. Se ärtyy liian kovasta tuntumasta, jättää pidätteet toisinaan huomiotta, ja saa raipasta tekosyyn ruveta riehumaan. Pukittelee harvoin, mutta satulassa kannattaa silti istua kunnolla, sillä Lucy kuumuu helposti ja saattaa ryöstää esteiden ja alamäkien jälkeen.
Ehkä tamma on ansainnut maineensa, mutta pitkäjänteisellä työskentelyllä sen kanssa on mahdollista päästä sopuun. Ajaessa Lucille on ehdottomasti helpompi, sillä silloin se saa keskittyä omaan puuhailuunsa välittämättä ratsastajasta. Oikeissa käsissä ahkera ja kuuliainen työntekijä.
Lucillen kanssa maastoillessa on kinastelun sijaan melkein helpompi antaa hevosen itse päättää, mihin se kavionsa asettaa. Jostain syystä Hadley pitää juuri tästä hevosesta kaikkein eniten.

Lucille on hyvä vaunuhevonen. Sen kanssa voi hypätä sekä kentällä että maastossa, ja se on kaunis kouluratsunakin. Se kuitenkin vaatii rauhallisen ratsastajan, joka osaa pitää sen aisoissa - Lucille hermostuu ja käy hankalaksi, jos sen antaa asettua johtoasemaan.

koulutus ja kilpailut

Hyvä raskas hunter; valjakkoajo, vaativa/intermediate;
Kouluratsastus VaB, rataesteet 130 cm, maastoesteet 130 cm.

2016 Harpley Hunt Parhaiten laittautunut-palkinto

Lucillen palkinnot ovat kilpailujärjestäjien tarjoamia.

2016 Harpley Hunt St George's Day Meet:
A beautiful painted style with distinctive outlining, this entry is just beautiful to look at, and takes the prize for Best Turned Out thanks to that neat and formal traditional look.

suku ja omistushistoria

Omistus puoliksi Hemsbury Stables / Hadley Sutton, asunut Hemsburyssa vuosia tunti- ja kilpahevosena. Ostettu kasvattajalta kilpahevoseksi.

Omistaja VRL-13777
Kasvattaja Morris Anfair Showing (EVM)
I: Laurence • E: Anfair Molly

Varsa o. Hemsbury Lochbeat - 24.12.17 - i: Cleland Cuithbeat

 

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com