Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Metsästyshevonen?

Varsinainen virtuaalitallien kasvatustoiminta on Hemsburyssa pientä, vaikka kuvitteellisesti se onkin tilalla suuri bisnes. Varsoja ja astutuksia saa silti aina kysellä, jos joku Hemsburyn hevosista kiinnostaa. Kasvatamme sekä risteytyksiä että puhdasrotuisia hevosia, mutta pääasiallinen tavoite on totta kai terve, käyttökuntoinen ja hyväpäinen harrasteratsu.

Kasvattihevosista

Cob ja hunter ovat vanhoja metsästyshevosia, ajalta jolloin brittiläinen maalaisaateli huvitti itseään ajamalla takaa kettuja koirineen ja hevosineen. Ne ovat pääasiassa työhevosen ja täysiverisen risteytyksiä, cob ominaisuuksiltaan lähempänä suomenhevosta ja hunter puoliveristä. Molemmat hevostyypit ovat kehittyneet aikojen saatossa ihanteellisiksi harrastehevosiksi, ja erityisesti ne sopivat maastoesteille.
Perinteisin risteytys on suomessakin tunnettu irlanninhunter (eli irlanninpuoliverinen tai Irish Sport Horse) joka on irlannintyöhevosen ja englantilaisen täysiverisen risteytys.

Hunter-näyttelyissä ja estekilpailuissa kiinnitetään erityishuomiota hevosen käytökseen ja ratsukon ulkonäköön. Cobeilla harjan tulee olla ajeltu lyhyeksi, huntereilla letitetty, ja myös hevosen käsittelijän tulee olla pukeutunut vaaditulla tavalla. Varusteiden tulisi olla "työläishenkiset", mikä tarkoittaa leveitä, koristelemattomia turpa- ja otsahihnoja, ja hyvin klassista, tummaa satulaa. Ratsastusluokissa keskitytään estenopeuden tai varsinaisen kouluradan suorittamisen sijaan arvostelemaan ratsukkoa tyylipistein - jos hevosesi viskoo häntäänsä tai alkaa korskua pää pystyssä ennen estettä, ei tulos välttämättä ole kummoinen, vaikka aikanne olisikin nopein. Kilpailujen lisäksi myös maastossa metsästykseen, "field hunting", on oma pukukoodinsa ja etikettinsä.

"Cob on matalajalkainen, säkäkorkeudeltaan 148–155 cm, jaloistaan erittäin vankkaluinen ja kykenee kantamaan huomattavaa painoa. Cobin tulee olla hyväkäytöksinen ja sopia hyvin hermostuneille tai iäkkäille ratsastajille. Cobilla tulee olla järkevännäköinen pää (joskus kyömy), suuret ja ystävälliset silmät – – ja kaikki hyvän metsästyshevosen ominaisuudet; sillä on matalat liikkeet ja se on mukava ratsastaa." (Wikipedia, British Show Horse Association)

"Kenttähunter voi olla mitä rotua tahansa, mutta sen tulee olla kestävä, selväpäinen ja rohkea. Sen tulee myös hypätä turvallisesti. Alavilla mailla paras on täysiverityyppinen hunter, kivisemmässä ja ankarammassa maastossa pärjää paremmin sitkeämpi ja raskasrakenteisempi hevonen. – – Englannissa hunterit jaotellaan koon ja kantokyvyn mukaan. Kevyen hunterin on pystyttävä kantamaan 79-kiloinen ratsastaja, keskiraskaan luokan hunterin puolestaan 88 kiloa ja erityiset "heavyweight"-hunterit pystyvät kantamaan yli 95-kiloista ratsastajaa." (Wikipedia, Hevosmaailma.net)

Kasvattilistat

Lista ei päivity aktiivisesti, mutta joitain vanhoja kasvatteja saattaa sen avulla kyetä jäljittämään.

suff.

t. Hemsbury Ophelia (January x Beowulf)
rist o. Hemsbury Shenandoah (Swing x Zeke)
t. Hemsbury Susianah (Swing x Beowulf)

hunter
& cob

t. Moira MacTaggert (Bonnie x Wolverine)
t. Hemsbury Seolh (Selkie x Turkmen)
t. Hemsbury Bonnie Banks (Bonnie x Jeeves)
o. Hemsbury Raglan Road (Selkie x Fitz)
t. Hemsbury Direwolf (Dajeer x Beowulf)
o. Hemsbury Kingsman (Bonnie x Zeke)
o. Hemsbury Stark (Pepper x Rock Me Baby)
t. Hemsbury Brunnhilde (Moira x Beowulf)

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com