Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Riding lessons

Tuntipäiväkirja

Hemsbury Stables on kaiken muun toimintansa ohessa ratsastuskoulu. Hoitajien iänikuisten "irtotunti"-tehtävien tilalle onkin tullut kokonainen tuntikalenteri! Myös ne, jotka eivät ole Hemsburyn hoitajia, saavat osallistua tunneille.

Voit aloittaa alkeis- tai jatkoryhmästä. Tuntitarinat kirjoitetaan joko tuntipäiväkirjaan, jonka linkki on sivun yläreunassa, tai osaksi hoitotarinaa. Kummassakin tapauksessa on merkattava kunnolla se, jos tuntitarina on myös jonkin hoitajatehtävän suoritus.

Tuntiryhmiin ilmoittaudutaan vakiopaikalle tai irtotunnille. Vakiopaikalla tuntikuittaus tulee jättää ainakin kerran kuussa, mutta enimmillään kerran viikossa aina uuden tuntiaiheen ilmaantuessa. Irtotuntilaisena kuittaat tunnin vain kerran, mutta halutessasi saat jäädä listalle odottamaan seuraavaa kertaa.

Jokaisesta tuntitarinasta saa 5-10 ratsastuspistettä, ja pisteitä keräämällä kehittyy ja pääsee etenemään ryhmissä. Ryhmää ei kuitenkaan ole pakko jättää, jos saa pisteet täyteen. Saat käydä jatkotunteja vaikka kuinka monta, jos tahdot!
Jos oppilas osoittaa tarpeeksi etevyyttä ja kokee esimerkiksi hahmonsa taustatarinan takia kuuluvansa toiseen ryhmään, asiasta kannattaa laittaa viestiä - siirtyminen voi olla mahdollista jo ennen vaadittua pistemäärää.

Alkeisryhmät: (la +17 "aikuisille", ke +10 nuorille)
Opettaja: Curtis Sutton
Info: ryhmäkoko 7 henkilöä, taluttajat tarvittaessa. Kurssilla kerättävä ainakin 20 pistettä. Tutustutaan Hemsburyyn, hevosiin, niiden käsittelyyn ja ratsastuksen perusteisiin.
Hevoslista:
Aikuisilla Beowulf, Dack, Dodger, Frank, Goldie, Hilde, Lawrence, Natasha, Sapfo, Sherry
Nuorilla Billy, Frank, Gil, Ginger, Goldie, Hilde, Nilla, Ressie, Sapfo, Tara

Viikon tunnin aihe 8.5.-14.5. ⇒ Tehdään poneilla pieni kävelylenkki tallin ympäri kunnes palataan kentälle. Millaista ratsastusta maastossa tarvitaan? Mikä on hyvä turvaväli edelliseen hevoseen kentällä, entä maastossa? Tuntitarinasta 1-5p, kysymysten pohtimisesta/mukaan tarinaan kirjoittamisesta 1-5 pistettä lisää.

Lauantain ryhmässä mukana: Stefani Xp, Thomas Xp.


Jatkoryhmät: (ma, ke, su)
Opettaja: Curtis Sutton
Info: ryhmäkoko 7-8 hlö, hevonen tulee hallita itse. Kurssilla kerättävä ainakin 30 pistettä. Tutustutaan hevosiin ja ratsastuksen perusteisiin, opitaan istumaan ja ymmärtämään virheitä. Käydään maastossa, kokeillaan kavalettien hyppäämistä ja tutustutaan kouluratsastusteihin.
Hevoslista:
Beowulf, Billy, Dack, Dodger, Chaplin, Frank, Gil, Ginger, Goldie, Hilde, Lawrence, Lucille, Nilla, Ollie, Sapfo, Sherry, Tara

Viikon tunnin aihe 8.5.-14.5. ⇒ Koulua. Työskennellään kahdella pääty-ympyrällä, harjoitus- ja kevyessä ravissa. Tehdään siirtymisiä käynnin ja ravin ja pysähtymisten välillä. Mitä muuta pysähtymiseen tarvitaan kuin ohjia? Mikä on oikea kevennys? Miksi kevennyksellä on väliä? Tuntitarinasta 1-5p, kysymysten pohtimisesta/mukaan tarinaan kirjoittamisesta 1-5p lisää.

Maanantain ryhmässä: Arya 8,5p, Elisabeth Xp, Louise Xp, Frida 7p, Kostya Xp.
Keskiviikon ryhmässä: Hadrea 9p, William Xp, Mona Xp, Effie 9p.

Emily D. (irto, ma) 5p...


Kouluryhmät: (to helppo, la perusvaativa, su vaativa)
Opettajat: Curtis Sutton (to, la), Elaine Banker (to, la, su), Donna Tannfield (su)
Info: ryhmäkoko 6 hlö, jatkokurssi oltava suoritettuna. Helpossa ryhmässä kerättävä ainakin 30 pistettä siirtymiseen, perusvaativassa 60. Syvennetään ymmärrystä istunnan ja apujen käytöstä ja kouluratsastusliikkeistä, omista virheistä ja hevosen toiminnasta.
Hevoslista:
Helpoilla Chaplin, Dack, Danny, Dodger, Frank, Fitz, Ginger, Goldie, Hilde, Lawrence, Lucille, Natasha, Nilla, Ressie, Seolh, Sherry, Tara
Perusvaativilla Dack, Danny, Dodger, Fitz, Ginger, Goldie, Lawrence, Lucille, Morse, Natasha, Seolh, Tara
Vaativilla Dodger, Fitz, Goldie, Lawrence, Lucille, Logan, Morse, Natasha, Seolh.

Viikon tunnin aihe 3.3. ⇒ Hevosen ratsastaminen istunnalla ja pohkeella kohti tuntumaa. Voiko pitkillä ohjilla pysähtyä? Vaativalla tunnilla avo- ja sulkutaivutuksia. Tuntitarinasta 1-5p, ohjaskysymyksen pohtimisesta/mukaan tarinaan kirjoittamisesta 1-5p lisää.

Ryhmässä mukana: Oppilas (vakio) Xp, Oppilas (irto) Xp, Oppilas (vakio) Xp


Alkeisesteryhmä: (sunnuntai)
Opettajat: Elaine Banker, Curtis Sutton
Info: ryhmäkoko 6 hlö, jatkokurssi oltava suoritettuna. Ryhmässä kerättävä ainakin 50 pistettä. Tutustutaan esteratsastukseen, erilaisiin estetyyppeihin ja hypätään 50-70-senttisiä esteitä.
Hevoslista:
Billy, Chaplin, Danny, Dodger, Frank, Fitz, Ginger, Goldie, Hilde, Lucille, Nilla, Ressie, Tara, Turkmen

Viikon tunnin aihe 3.3. ⇒ Kavaletti ympyrällä ravissa ja laukassa. Onko kaarevan ja suoran linjan ratsastamisessa esteelle jotain eroa? Tuntitarinasta 1-5p, linjakysymyksen pohtimisesta/mukaan tarinaan kirjoittamisesta 1-5p lisää.

Ryhmässä mukana: Oppilas (vakio) Xp, Oppilas (irto) Xp, Oppilas (vakio) Xp

Mikäli kysyttävää jäi, kysy rohkeasti vieraskirjassa! Hemsburyn tuntien kuvitteellinen alaikäraja on 10 vuotta, yläikärajaa ei ole. Ponitalutukseen pääsevät kuitenkin jo kaikki viisi-yhdeksänvuotiaat, ja päivisin järjestetään erillisiä lasten ponikursseja.

Alla oleva tuntikalenteri on suuntaa-antava, ja kursivoidut tunnit ovat kuvitteellisia. Niille ei siis ole omia tuntiryhmiä, eikä niille voi osallistua. Niitä voi kuitenkin käyttää aiheina tarinoissa, jos hoitohevosesi on esimerkiksi menossa ponitalutustunnille.

MA TI KE TO PE LA SU
Aamu-
toimintaa
Tiistai on
tuntihevosten
vapaapäivä.
(Tallille saa
silti tulla
käymään.)
Aamutoiminta vaihtelee päivittäin.
Esim. teoria, istuntakurssi, ajo...
10:00-11:00
kouluryhmä
10:00-11:00
jatkoryhmä
12:30-13:30
ponikerho
12:30-13:30
valmennus
12:30-13:30
valmennus
12:30-13:30
10+alkeet
11:00-12:00
17+ alkeet
11:00-12:00
alkeisesteet
14:00-15:00
jatkotunti
14:00-15:00
jatkotunti
14:00-15:00
jatkoesteet
14:00-15:00
10+ alkeet
12:30-13:30
ponivalmennus
12:30-13:30
kouluryhmä
15:00-16:00
kenttärats.
15:00-16:00
hunterryhmä
15:00-16:00
kouluryhmä
15:00-16:00
valmennus
13:30-14:30
jatkoesteet
13:30-14:30
ponitalutus
©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com