Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Stable diary

Staff edition

Se on ihan tavallinen pahvikantinen kierrevihko, jossa on usein ihan tavallisia kuittauksia siitä, kuka tarkisti sähköt ja kuka valvoi hevosten ruokintaa. Toisinaan onnekas hoitaja saattaa henkilökunnan päiväkirjaa vilkaistessaan päästä näkemään tarinoita jostakin paljon jännittävämmästäkin.
Kaikkia päiväkirjamerkintöjä saa käyttää materiaalina tarinoissaan. Toisinaan inspiraatio saattaa liikkua toisinkinpäin, ja ylläpito saattaa kirjoittaa tänne henkilökunnan näkökulmia joistakin hoitajien tarinoista.

 

 1  2  3  4  5  >
02.10.2017 11:54 | Hemsburyn kummitusväki!

Halloween-seikkailu!

Nyt kaikki hereille, on Hemsburyn ensimmäisen vuotuisen erikoisseikkailun aika! Ai mikä se sellainen on? Tällä kertaa lokakuun säiden pimentyessä vuorossa on Halloween-seikkailu. Huuu!

Erikoisseikkailu toimii ihan kuten tavallinenkin seikkailu, mutta koska tämä on kertaluontoinen tapahtuma, on seikkailussa hieman tarinallisempi juoni ja enemmän valinnanvaraa teille. Saatte siis itse vaikuttaa tarinan kulkuun hieman enemmän kuin tavallisissa seikkailuissa.

 

 

Alkutarina

Ratsastuskoulun piha on syksyisinkin täynnä hulinaa, vaikka kelit ovat sateisia. Toisinaan myös Hemsburyn tunnollisten hoitajien iltatalli venähtää.

On märkä, lokakuinen viikonloppu. Olette saaneet luvan viettää tallilla yökoulutyyppisen leiri-illan Elainen valvonnassa, sillä onhan yläkerran huoneissa myös pari kerrospunkkaa.
Minun pitää joka tapauksessa hoitaa yksityishevosten talven laskuja ja valmennusryhmien papereita. Tulkaa koputtamaan toimiston ovelle, jos jokin on hätänä”, Elaine sanoo.

Kuuluukohan se taas tänä iltana?” hiljainen Magnus pohtii vakavalla äänellä teidän kerääntyessänne yhdessä iltapalalle hoitajienhuoneeseen. Hän painaa nenäänsä kiinni ikkunaan. “Se… marssiminen.
Älä sano, että sinäkin olet mukana tuossa jutussa. Paulaa pelottaa jo”, Penny puuskahtaa ärtyneenä, ja Paula käpertyy tiukemmin sohvalle. Magnus ja Lachlan kuitenkin vannovat puhuvansa totta - tallilla on alkanut kuulua iltaisin omituisia ääniä.

Eno sanoi kerran, että joskus kauan sitten täältä katosi sotilas. Silloin kun täällä vielä pidettiin ratsuväkikoulua”, Lachlan kertoo ja osoittelee ikkunasta tiluksille, kohti Hemsburyn vanhaa kartanoa. Magnus heittää Lachlanille taskulampun, jotta poika saa tunnelmasta tarpeeksi karmivan kuulijoitaan varten.
Hänen nimensä oli Christopher Neil, 19-vuotias, ja taitava soittamaan säkkipilliä. Hän tuli Hemsburyyn opiskelemaan ratsastusta tullakseen rakuunaksi tai husaariksi. Tai joksikin", Lachlan kertoo hiljaa. "Mutta yhtenä syyspäivänä hän haihtui talleilta kuin tuhka tuuleen. Tallien takana olevalla maastoreitillä oli silloin joskus kuulemma ihan oikea suo. Häntä ei koskaan löydetty…"
"Ja eksynyt Neil kuulemma jatkaa marssiharjoituksiaan edelleen”, Magnus lisää tarinan päätteeksi ja heristää käsiään aavemaisesti.

Uskotteko muka oikeasti johonkin… tyhmään kummitustarinaan?” joku kysyy. Samassa hetkessä on kuin ikkunan läpi kantautuisi kaukainen, korkea marssisävelmä. Se valittaa kuin säkkipillillä soitettuna.

Lue lisää ja lähde seikkailuun!


( Päivitetty: 02.10.2017 12:50 )

 - Hemsburyn kummitusväki! | Kommentoi26.08.2017 18:12 | Hemsburyn väki

August Hunt Meet

Satunnaisia otteita Hemsbury Huntin elokuun ensimmäisen tapaamisen
eli "aloittelijoiden metsästyspäivän" merkeistä.

OSA 1

Toisinaan Hemsburyn henkilökunta vaikuttaa todella asialliselta, mutta hei, ihmisiähän hekin vain ovat. Ai eivät vaikuta? No, sanotaanko sitten, että tapahtumapäivinä heidän esittäessään asiallisia, käy ilmi, kuinka epäpäteviä he taitavat todellisuudessa olla.

Sanotaanko vaikka niin, että kukaan ei enää tässä vaiheessa suoranaisesti ylläty tallilla siitä, että Elaine tahtoo lesoilla estetaidoillaan, ja päättää hypätä metsästysjoukon etunenässä naistensatulassa.
Samalla Curtis himmailee joukon hännillä kuin kanaemo pitämässä huolta kaikista ratsastuskoululaisista, koska on vain niin velvollisuudentuntoinen.
Ja pitää tietysti huutaa koko ajan "no niin, kohta tulee taas este, että jos ette tahdo mennä lujaa, niin pidättäkää nyt niitä hevosia, kun nuo tuolla edessä ottavat laukkaa kohta, että tulkaa vaikka tähän perään, Annie ei lähde käsistä, voidaan mennä ihan hissukseen".

Eikä kukaan myöskään juuri ylläty siitä, että iltaväsymyksen, karkkien ja kokiksen innoittamat tallitytöt ja pojat päättävät järjestää yläkerran käytävillä omat laukkakilpailut.
Häviäjä saa voittajalta seuraavan viikon lantalavuorot, voittaja mainetta ja kunniaa ja käyttöönsä suuren palkinnon: hoitajienhuoneen keittiöstä löytyvän kullanvärisen kaakaomukin, joka on nimetty Pääkäytävä Cupin palkintopokaaliksi.
Penny ja Paula pitävät hallussaan tänä vuonna kai jo kolmatta perättäistä elokuun Pääkäytävä Cupin voittoa. Keskustelua on herättänyt kysymys siitä, kuuluuko mukin käyttöoikeus enemmän jockeylle vai ratsulle - Paulan mielestä kumpikin työ on vähintäänkin yhtä rankka.

Eikä kukaan enää ylläty edes siitä, että illan juhlien aikana Donna ja Hadley tanssivat keskenään moneenkin otteeseen, ja ovat illan päätteeksi varmaan yhdeksättä kertaa muutaman viime vuoden aikana postaamassa jokaiseen someen kuvia ja kommentteja, joista on vaikea uskoa, ettei heillä muka olisi mitään aikomusta seurustella keskenään.
Ja varmasti seuraavana iltapäivänä he äksyilevät toisilleen siitä, kumpi meni postaamaan ja mitä, ja "mitä sinä nyt itse kävit käsiksi vaikka normaalit ihmiset tanssivat ihan normaalisti ja pitävät kätensä kurissa" ja "ai minä vai, kuka kapsahti kaulaan ja sanoi lähtevänsä treffeille huomenna, kun oltiin juhlittu vasta tunnin verran, ja sitä paitsi ne kuvat ovat sinun tililläsi" ja "kai ne nyt ovat, jos sinä veit sen puhelimen, ja otit niitä kuvia sillä" ja "no mikset sitten poista niitä sieltä, jos se oli noin kamalaa" ja "en minä voi, kun äiti soitti aamulla ja kysyi taas, että miksen ole kertonut sinusta mitään, enkä tiedä mitä vastaan" ja "no etkö voi sanoa samaa kuin viimeksi" ja "HADLEY EIVÄT TYÖKAVERIT POSTAA TÄLLAISIA KUVIA TOISISTAAN".

Päivästä on luvassa vielä jokin kunnon kuva - ehkä sekin edustuspuoli jätetään kuitenkin Curtisin haltuun.


 - Hemsburyn väki | Kommentit (2)Kommentoi17.08.2017 10:17 | Donna T., Hemsbury

RRS Gaited Side Saddle Class

(Klikkaa kuvaa päästäksesi lukemaan kilpailuosallistumisen tarina englanniksi.)

Rakas blogi ja blogin lukijat, Donna täällä taas. Kisapäivä oli ehkä hämmentävin, jossa olen ikinä ollut, enkä ihan osaa sanoa oliko hyvä vai huono asia, että meidän tallitytöt tulivat kuvaamaan koko luokan.
Meillä on se jenkkimuuli tuolla tallissa, josta postasin vuosi sitten. Se kulkee jotain askellajihevosten nelitahtikäyntiä. Meillä on myös paljon eri kokoisia naistensatuloita. En käsitä, kuka täällä sai päähänsä yhdistää ne kaksi.
Kilpailutuloksia odotellaan vielä, tuomaristo arvioi pelkkien askellajien lisäksi laittautumista ja hevosten työskentelyä.

Jos joku olisi kertonut Donnalle, että hän vielä istuisi muulin selässä naistensatulakilpailujen askellajiluokassa, hän olisi pitänyt kertojaa hulluna, ja jatkanut matkaa.
Vaan siinä sitä nyt kuitenkin oltiin, Frankie-ruunan kanssa keskellä isoa luokkaa isoine hienoine askellajihevosineen. Penny ja Paula olivat jopa katsomossa kuvaamassa suoritusta. Frank oli utelias ja hieman hermostunut uudesta ympäristöstään, mikä ei kyllä yllättänyt Donnaa.

Curtisin ostettua mokoman surkean otuksen vuosi sitten Donna ja Elaine olivat viettäneet toimistossa monta itkuista iltapäivää Frankin takia. Se oli kiltti ja pomminvarma, joo, mutta vielä tosi nuori, eikä se oikein toiminut opetusratsuna kun ei itsekään osannut ravata tai laukata kunnolla. Jokainen askellajiratsastukseen keskittyvä nettisivu tuntui kehottavan samaa: antakaa ruunan kehittää kummallista tölttiään vahvemmaksi muun treenin ohella, niin se oppii myös erottamaan askellajit toisistaan.
Ja okei, ehkä se oli hyvä neuvo, ja Donna arvosti kyllä sitä että Curtis käytti vapaita hetkiään treenatakseen Frankin kanssa maapuomeja maneesissa. Se oli myös ihan kiva maastoratsu, koska se ei ikinä lähtenyt käsistä. Mutta ei Donna nyt omaksi kouluprojektikseen mitään askellajimuulia tahtonut! Ja Elaine oli heistä kahdesta se taitava naistensatulassa. Kuinka tähän tilanteeseen onnistui edes päätymään.

Hadley oli lähettänyt juuri ennen luokan alkua viestin "kuulin että olette siellä nyt - tsemppiä aasin kanssa!" eikä Donna osannut sanoa oliko se sympaattista vai käyttäytyikö Hadley itse kuin aasi.
Frank oli mulkoillut Donnaa pitkään kun varusteita säädettiin, ja se mietti varmasti yhtälailla sitä, miksi tilanne oli tämä. Lopulta se kuitenkin oli vain ravistanut höpsöjä korviaan ja huokaissut hiljaa. Kyllä se tuntui hyväksyväm, että he olivat tänään tiimi, vaikkeivät aina tulleetkaan toimeen.


 - Donna T., Hemsbury | Kommentoi15.06.2017 11:39 | Hadley S., Hemsburyn väki

Elainen estevalmennus

Valmennettavina Farbranch Orcus ja Hadley S.

"Hadley, yritä edes! Kyllä sinä nyt liikennesäännöt osaat, täällä on vieraita!"

No osaan osaan, ei tarvitse alkaa kettuilemaan jos hevonen ei käänny. Hittojako tässä nyt pitää hevosparkaa vielä repimään ryhtyä, kun kaikki katsovat jo valmiiksi kauhuissaan.

"Hadley, jos et sinä anna sille hevoselle kohta huutia, niin saat kohta itse raipasta."

Tule Hadley working hunter-valmennukseen Ollien kanssa, tule tule, se on kivaa! Joo, aivan varmasti. Tule Hadley, tule, ruuna tarvitsee treeniä ja olet sen verran hyvä että se varmaan kehittyy jos jatkamme näin! Ja kattia kanssa.

"Hadley, kristus, ohjaa nyt sitä Ollieta johonkin suuntaan niin te pääsette vielä joskus ehkä perillekin!"

Kiitos Elaine, kiitos, juuri tällaisia kannustuksen sanoja sitä aina kaipaakin kun saa käsiinsä puoliksi ratsutetun kaakin, joka nostelee jalkojaan yhtä paljon kuin nahkasohva.

Valmennusteksti

Keskiviikkoaamu valkeni sateisena, ja englantilaiseen tapaan saman päivän aikana saatiin kokea kaikki vuodenajat. Välillä paistoi aurinko ja kärpäset surisivat. Hyvä sentään, ettei tarvitse kauas lähteä, kun valmennuksia pidetään kotitallilla. On se Elaine perhanan tehokas, sanonpahan vaan. Lämpötila oli nopeasti lähellä hellelukemia, vaikka tihkusade jatkui. Ollieta se ei näyttänyt haittaavan lainkaan, ruuna sen kuin ravisteli päätään alkukäynneissä.
Nurmikentälle oli pystytetty monia leveitä ja kapeita esteitä, puunvärisiä ja niitä oli täytetty risukimpuilla ja heinäpaaleilla. Ollie reagoi niihin uteliaasti puhisten. Ensimmäisen säikähdyksen jälkeen kaikki oli ok. Verryttelimme itsenäisesti tekemällä siirtymisiä ja voltteja, jotta ruuna saisi jalat alleen ja vähän ryhtiä peliin, vaikka ryhmä olikin hyvin täynnä.

Ollie on sen verran pitkä lönköttäjä, että verryttelytila meinasi käydä ahtaaksi - varsinkin kun kentällä oli esteitä. Huikkailin anteeksipyyntöjä kaikille neideille aina kun kiilasimme lapa edellä ohi, toivottavasti kukaan ei kanna kaunaa.

Yksi valmennuksen tehtävistä oli neljän esteen linja, josta yhdellä ratsastuksella tuli hypätä vain kaksi. Se oli Ollielle ilmeisesti vielä aika uusi kokeilu, koska kun käänsin sen keskimmäisten esteiden ohi, se meinasi lähteä jonnekin ihan muualle kuin takaisin kohti linjan viimeistä estettä. Tuli sitä välissä pysähdyttyäkin keskelle linjaa. Ruuna tsemppasi kuitenkin hyvin, kunhan sai pujottelun juonesta kiinni.
Toinen tehtävä oli kolmen esteen kaareva linja kentän lyhyellä sivulla. Keskimmäinen este oli kapein. Se oli Ollielle huomattavasti helpompaa käsittää, vaikka kaaren ensimmäisellä esteellä puomit kolisivatkin pariin kertaan alas. Hevosen pitäisi ihan tosissaan oppia nostamaan etujalkojaan samalla kun se hyppää.

Rento Ollie kyllä on, eikä se kamalasti kuumunut, mutta meinasi se välillä vähän laiskaksi jäädä. Ryhti ja erikoisempien teiden ymmärtäminen oli sille hankalaa, mutta kontrollin puutteesta ei onneksi ollut kyse. Olen todella tyytyväinen siihen miten hyvin ruuna suhtautui uusiin tehtäviin, vaikka sen kisakoulutus onkin vähän laahannut.


 - Hadley S., Hemsburyn väki | Kommentoi08.06.2017 14:07 | Hemsburyn väki

Laidunkausi alkoi

Hevoset on nyt päästetty kesälaitumille! Laitumet ovat Kartanon navetan ja kartanonpuiston toisella puolella olevalla niityllä, ja ne on jaoteltu seuraavasti:

Tammalaidun 1: Danny, Hilde, Sapfo, Ella, Natasha, Lucy, Ressie, Goldie, Bessie ja Annie.
Tammalaidun 2: Sally, Nilla, Guinevere, Tara ja Ginger.
Ruunalaitumella: Lawrence, Dodger, Morse, Ollie, Frank, Gilbert, Billy ja Sherry.
Orilaitumella: Logan, Chaplin, Dracula, Beowulf ja Fitz.

Hevosia ja poneja saa hakea laitumilta hoidettavaksi ja tehtävien suorittamista varten esim. kesäkurssituntien alkuun varustettavaksi, ihan kuten tarhoistakin. Kannattaa ottaa joku leivänpala ja hyvät hermot mukaan, kun lähtee metsästämään.

Hevoset kiittävät kuluneesta keväästä!


 - Hemsburyn väki | Kommentoi
 1  2  3  4  5  >RSS

©2019 ✤ Hemsbury Stables ✤ - suntuubi.com